vénasszonyok nyara

vénasszonyok nyara

Hosszan tart idén a vénasszonyok nyara

A legfrissebb időjárási modellfuttatások szerint hosszan kitart idén a vénasszonyok nyara. Azt az október végi periódust nevezik így a meteorológiában, amikor anticiklon alakítja az időjárást, és ez a magas nyomású légköri képződmény tartósan blokkolja a ciklonok útját, így frontok nem érkeznek, a délről felnyomuló légtömegben pedig kellemes, meleg időjárás uralkodik.

A jövő héten is hasonlóan szép napok várnak főképp a déli megyékben élőkre, északon, az anticiklon peremén ugyanis még belopja magát némi változékonyság a mindennapjainkba.

Novemberben is „indián nyár”

Csütörtöktől ismét melegedés kezdődik hazánk területén, szombatig az ebben az időszakban megszokottnál akár 7-8 fokkal is melegebbet mérhetünk az ország egyes tájain a kora délutáni órákban.

A következő két-három napon ráadásul számottevő csapadékra sem kell számítanunk, és országszerte több órás napsütés várható – ha tehetjük, akkor használjuk ki ezt a novemberben szokatlanul jó időt és tartózkodjunk a szabadban. Az előző napok csapadékos, szeles időjárásának köszönhetően a légszennyezettség is alacsony az egész országban.

Vénasszonyok nyara jöhet hétfőtől

Közel egy hete az átlagosnál jóval hidegebbre fordult az időjárás, hétfő óta a délutáni csúcsérték csupán 15 fok körül alakultak, reggelente pedig többször fagyott.  Az előrejelzések szerint az előttünk álló napokban tartós melegedés veszi kezdetét, hétfőtől többfelé 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.