Novemberben is „indián nyár”

Ha csak néhány napra is, de csütörtöktől visszatér az „indián nyár”, vagy másképpen a „vénasszonyok nyara” – az ország nagy részén ismét az átlagosnál több fokkal melegebb lesz.

Csütörtöktől ismét melegedés kezdődik hazánk területén, szombatig az ebben az időszakban megszokottnál akár 7-8 fokkal is melegebbet mérhetünk az ország egyes tájain a kora délutáni órákban.

A következő két-három napon ráadásul számottevő csapadékra sem kell számítanunk, és országszerte több órás napsütés várható – ha tehetjük, akkor használjuk ki ezt a novemberben szokatlanul jó időt és tartózkodjunk a szabadban. Az előző napok csapadékos, szeles időjárásának köszönhetően a légszennyezettség is alacsony az egész országban.

Az enyhe időnek szombat délután, este egy hidegfront érkezése fog véget vetni, de jelentős lehűlés a következő 7 napban sem várható.

A GFS modell úgynevezett ensemble (együttes) futtatásának eredménye Budapestre: a felső – esetünkben érdekesebb – görbeseregen jól látszik, hogy a magasban is az ilyenkor megszokottnál 5-6 fokkal lesz melegebb Budapest térségében (sárga kör). Az alsó görbesereg (kék ellipszis) azt mutatja, hogy szombatig számottevő csapadék sem valószínű a főváros. (Forrás: wetterzentrale.de)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.