Anglia

Anglia

Karácsonyi vihar és káosz Nagy-Britanniában

 

Úgy látszik, hogy 2013. utolsó negyedéve a viharciklonokról lesz emlékezetes Nagy-Britanniában. A Dirk elnevezésű viharciklon éppen Szenteste előtt csapott le a Brit-szigetekre, elrontva ezzel több ezer ember karácsonyát.

Több száz féle virág nyílt ki egy angliai kertben

Az elmúlt hetek viharai és áradásai miatt Nagy-Britannia nagy része meglehetősen kopár az év ezen szakaszában, de van olyan hely is, ahol úgy tűnik, a tavasz már megérkezett. A Scilly-szigetek egyikén, Tresco-n fekvő Apátsági Kert személyzete a hagyományos "Újévi virágszámolás"-nál 255 növényfajt számoltak össze, amely virágot hozott, ez 15-tel több, mint tavaly év elején.

Angliában és Írországban már kopogtat a tél

Egy alacsony nyomású időjárási képződmény, és az ehhez kapcsolódó igen erős hidegfront fog a következő két napban végigsöpörni a Brit-szigetek térségén. A front mögött sarkvidéki eredetű légtömeg árasztja el a térséget, hózáporok is kialakulhatnak Észak-Írországban, Észak-Angliában és Skóciában hétfőn és kedden. 

Míg a szigetországban már biztosan kopogtat a tél a jövő hét elején, addig nálunk még a legfrissebb modellszámítások szerint is igen bizonytalan az érkezése, a jövő hét végéig ugyan csapadékosabbra, de téliesre még nem fordul időjárásunk.