Angliában és Írországban már kopogtat a tél

A Brit-szigeteket hideg légtömegek érik el a jövő héten, nagy valószínűséggel leesik az első hó a szigetországban.

Egy alacsony nyomású időjárási képződmény, és az ehhez kapcsolódó igen erős hidegfront fog a következő két napban végigsöpörni a Brit-szigetek térségén. A front mögött sarkvidéki eredetű légtömeg árasztja el a térséget, hózáporok is kialakulhatnak Észak-Írországban, Észak-Angliában és Skóciában hétfőn és kedden. 

Míg a szigetországban már biztosan kopogtat a tél a jövő hét elején, addig nálunk még a legfrissebb modellszámítások szerint is igen bizonytalan az érkezése, a jövő hét végéig ugyan csapadékosabbra, de téliesre még nem fordul időjárásunk.

A GFS globális időjárás előrejelző modell ensemble (=együttes) futtatásán jól látszik, hogy a londoni rácspont fölött az 1500 m-es magasságban a következő 48 órában hirtelen csökken a hőmérséklet (felső görbesereg) és némi csapadék is érkezik a térségbe (alsó görbesereg)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.