A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ELLENÉRE NEM MARAD EL A HÚSVÉTI LOCSOLÁS!

Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!

Április első napjain az időjárás sokunkat megviccelt, sorra dőltek az országos minimum-hőmérsékleti rekordok. A nappali felmelegedés egy nagy területre kiterjedő anticiklonnak köszönhetően napról-napra erősödött, mostanra országszerte 20 fok feletti csúcsértékeket mérhetünk. Sok napsütésnek örülhetünk, bár a tavaszi időt a kormány által bevezetett kijárási korlátozás miatt nem igazán élvezhetjük ki. A hosszú hétvége első felében folytatódik a napos, száraz idő, kora délután 24-26 fok sem kizárt.

A jelenlegi adatok szerint húsvét hétfőn egy markáns hidegfront érkezik térségünkbe, amelynek hatására a hétfőről keddre helyenként közel 15 fokot hűl a levegő. A kijárási korlátozás ellenére a húsvéti locsolás sem marad el, ugyanis a front hatására országszerte záporok és zivatarok kialakulására kell számítani. 

A front előtt megerősödő délnyugati szél keddre északnyugatira fordul és helyenként viharossá fokozódik. Az időjárás szerencsére nem kedvez a szabadtéri programoknak, így még könnyebb lesz otthon maradni. 

Orvosmeteorológiai szempontból nagyon megterhelő helyezettel nézünk szembe. Már az átlagosnál melegebb idő is megviseli az időjárás-érzékenyeket, sokan panaszkodnak migrénre és fáradtságra. A hetek óta tartó bezártság és otthonlét miatt sokan stresszesek és nyugtalanok vagyunk, ami nem is csoda. Feszültek, idegesek vagyunk, mindenkivel összeveszünk, nem tudunk pihenni, egyre kevésbé tudunk koncentrálni, szorongunk, pánikszerű tüneteink is jelentkezhetnek.

Sok megoldással találkozhatunk, melyek többé-kevésbé alkalmasak az általános stressz szintünk csökkentésére. Azonban a változó stressz terhelések és hullámzó egyensúlyi állapotunk miatt a legnagyobb problémát a rohamszerűen jelentkező stresszes állapotok okozzák, melyeket csak azonnali beavatkozással tudunk kezelni. Hasonlóan az elalvási nehézségekhez. 

Semmiképp se hagyja, hogy a hosszú stresszes állapot, a szélsőséges reakciók felőröljék egészségét, környezetét! Időben vegye igénybe a Meteo Klinika stresszoldó rendelését, hisz még csak a bajok elején járunk. A rendelésen felmérjük az Ön állapotát, és elkészítjük kezelési javallatait.

A rendelés igénybevételéhez hívja a Meteo Klinika telefonszámát: 06 1 296 0513. 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk és megkérünk mindenkit, hogy: maradjon otthon!

 

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.