augusztus 20

augusztus 20

Nem mindenhol maradt el a felhőszakadás augusztus 20-án

Az idei augusztus 20-a nem csak a nemzeti ünnep, a számtalan programlehetőség és a hagyományos esti tűzijáték miatt volt mozgalmas: ezen a napon az időjárás is tartogatott – igaz kellemetlen – meglepetéseket az ünneplők számára. A keddi előrejelzésekkel ellentétben a vártnál kevesebb helyen alakult ki zivatar, felhőszakadás. Valamivel 19:00 óra előtt a Tiszántúlon többfelé voltak zivatarok, délkeleten kimondottan nagy kiterjedésű cella okozott intenzív csapadékot.

Lenyűgöző ködfal egy kanadai szigeten

Augusztus 20-án egy kisváros, Lark Harbour közelében alakult ki az a ködfal, ami látványos jelenségként közelített az új-funlandi település felé a délutáni órákban. A Kanada atlanti partjaitól nem messze elterülő sziget lakói ámulattal és félelemmel telve figyelték a légköri képződményt.

Az alábukó sűrű köd a Long Range Mountains hegyen alakult ki, a partközeli nedves levegő lehűlésének következtében. Csak nagyon lassan mozgott a település felé, majd a mélyebb völgy magasabb hőmérsékletű és jóval szárazabb levegőjében fel is oszlott, mielőtt elérte volna a halászfalut.