Nem mindenhol maradt el a felhőszakadás augusztus 20-án

Egy hullámzó frontzónának köszönhetően idén sem volt unalmas augusztus 20-án az időjárás. Többfelé alakultak ki záporok, a déli, délkeleti és keleti megyékben zivtarok. Az előrejelzések szerint a fővárosra várt felhőszakadásnak is volt némi esélye, ez azonban elmaradt.

Az idei augusztus 20-a nem csak a nemzeti ünnep, a számtalan programlehetőség és a hagyományos esti tűzijáték miatt volt mozgalmas: ezen a napon az időjárás is tartogatott – igaz kellemetlen – meglepetéseket az ünneplők számára. A keddi előrejelzésekkel ellentétben a vártnál kevesebb helyen alakult ki zivatar, felhőszakadás. Valamivel 19:00 óra előtt a Tiszántúlon többfelé voltak zivatarok, délkeleten kimondottan nagy kiterjedésű cella okozott intenzív csapadékot.

forrás: Sat24.com - 18:40-kor keleten még voltak zivatarok

A szóban forgó frontrendszer csak nagyon lassan halad délkelet felé, a hidegfronti szakasza szerdán csak az ország északnyugati felét érinti, hazánk térségét csak csütörtök este hagyja el. Hatására csütörtökön délelőtt még országszerte borongós, sokfelé csapadékos idő várható, majd délután a Dunántúlon, majd a középső megyékben is kisüt a nap. Keleten egészen az esti órákig marad a borongós idő, a front torlasztó hatásának köszönhetően helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A front mögött marad viszont az élénk nyugatias szél erős lökésekkel és az átlagnál több fokkal hűvösebb idő.

Csütörtöki prognózisunk szerint a délutáni órákban a nyugati és középső kisüt a nap, inkább csak keleten várható eső, zápor, néhol zivatar

A hidegfront szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen a Meteo Klinika oldalán tájékozódhat.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.