...na de hol a hó?

Habár már december második felében járunk, Skandinávia és a magashegységek kivételével Európában nem találkozhatunk összefüggő hótakaróval. Az Egyesült Államok azonban nem szenved ilyen hiányt!

Miközben Európa középső részének időjárását a Magyarországot is lefedő, unalmas és szürke időt okozó anticiklon uralja, addig a kontinens többi felén sorra érkeznek a frontok, amik változékony, szeles, de enyhe időt okoznak. Az igazi tél még nem köszöntött tehát be, habár a naptár szerint ideje lett volna.

Ezzel szemben Észak-Amerika keleti részén végeláthatatlanul havazik, a hétvégi nagy hó után például egy újabb ciklon közeledik Boston felé.

Szombaton és vasárnap több mint 35 cm friss hó hullott New England egyes részeire, komoly közlekedési dugókat, károkat, és rengeteg kellemetlenséget okozva. Chicago, Detroit, Philadelphia sem menekült meg, áramkimaradások és fakidőlések is nehezítették az ott lakók életét. Az erős, sőt, olyakor viharos lökésekkel kísért szél miatt ráadásul igazi hóvihar alakult ki, szinte nullára csökkent a látástávolság. Két és fél órára még a John F. Kennedy Repülőteret is le kellett zárni, az utakon a karambol is sok volt. 

Hétfőn egy újabb ciklon alakult ki a térségtől nyugatra, ami éppen a nagy hóviharral sújtott területek felé tart. Habár kevesebb csapadék várható belőle, 10-20 cm-rel még így is vastagíthatja az amúgy is tetemes hóréteget. 

(accuweather.com)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.