Hűvös júniusi napok

Jóval hidegebb volt az elmúlt napokban, mint egy átlagos nyári napon, ugyanis néhány napon keresztül egy hidegfront felhőzete befolyásolta hazánk időjárását.

Kedden a Kárpát-medence térségét egy hidegfront érte el, amelynek köszönhetően az ország nagy részén jelentősen elmaradtak a maximum hőmérsékletek a hétfői értékektől. Kedden főként a Dunántúlon hullott nagyobb mennyiségű csapadék, ahol egyes helyeken 15 °C- ig sem melegedett fel a levegő. Napközben a sokéves átlaghoz képest egyes helyeken több mint 10 °C-kal hidegebb volt.

Az ICI Interaktív Meteorológia hőtérképe

A hűvös, esős idő szerdán egész nap folytatódott, ám ezúttal a keleti országrészen élőknek volt szükségük az esernyőkre. A legtöbb előrejelzéssel ellentétben csütörtökön is változékony idő jellemezte a keleti országrészt, viszont már kevesebb csapadék hullott, mint az előző napon. A hőmérséklet csúcsértékei alig lépték túl 15 °C-os határt. A nyugati tájakon ezzel szemben már 21, 23 között alakult a hőmérséklet, és ez a javuló tendencia folytatódik a közeljövőben.

Az ICI Interaktív Meteorológia hőtérképe

A hétvégi idő ugyan még változékony lesz, de a jövő hét második felében már igazi strandidő várható.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.