Gyenge fronthatások okozhatnak fejfájást hétfőtől − humánmeteorológia

Változékony idővel indul a hét, mely megterhelheti még az egészséges szervezetű embereket is. A panaszok elkerülése érdekében fogyasszunk több vitamindús idénygyümölcsöt, és mozogjunk többet a szabad levegőn.

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás várható. Ízületi görcsök, reumás panaszok, vérnyomásesés és fejfájás jelentkezhet. A frontérzékenyeknek nem árt már előző nap felkészülni az időjárás-változásra. Vasárnap tartózkodjanak sokat a szabadban, töltődjenek fel napsütéssel, fogyasszanak könnyű, magnéziumban és B-vitaminban gazdag ételeket, és este feküdjenek le időben, így elviselhetőbb lesz számukra a hétkezdet.

A szálló por szintje és a légszennyezettség mértéke alacsony, és a következő napokban ez alig fog változni. Az időjárás kedvez viszont az igen agresszív allergén virágporral rendelkező üröm és parlagfű pollenszórásának. Országszerte fokozódhatnak a szénanáthás panaszok.

Kedden a magasban beáramló egyre melegebb levegő miatt gyenge melegfronti hatás fog érvényesülni, bár még országszerte a napsütésé lesz a főszerep. Az érzékenyek tompultságot, fáradékonyságot, fokozott idegességet érezhetnek. Nő a reakcióidő, az utakon tartsunk nagyobb követési távolságot!

Szerdán továbbra is gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket. A fejfájásos panaszok elkerülése érdekében figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre a nap folyamán.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!