Elázhat, ha a szabadban nézi a VB döntőt!

2014. július 13-án vasárnap a délutáni óráktól kezdve zivatarok alakulnak ki hazánk nyugati felében. A fővárost várhatóan az esti órákban érik el az intenzív csapadékot adó cellák. A foci VB döntőt a szabadban nézők komolyan elázhatnak.

2014. július 13-án, vasárnap a kora délutáni órákban zivatarok alakultak ki a Dél-Dunántúlon és haladnak észak, északkeleti irányba. A fővárost is várhatóan eléri egy csapadékzóna, emellett országszerte sokfelé (a Dunántúlon, a Duna-Tisza közében, valamint az Északi-középhegység térségében) 21:00 körül is viharos idő ígérkezik. Az említett területeken várhatóan erős szél, intenzív csapadékhullás jellemző.

Az ICI Interaktív Meteorológia hőmérséklet-mérései 18:20-kor - jól látható a zivatarok nyoma

A 2014-es labdarúgó világbajnokság döntője ebben az időpontban kezdődik, amit sokan néznek majd szabadtéri kivetítőkön, azonban az extrém időjárás többfelé várhatóan közbeszól majd. Valamivel 18:00 után Már a Duna-Tisza közében is többfelé észleltünk fejlődő zivatarcellákat.

Komoly zivatartevékenység van országunk délnyugati felében július 13-án 17:55-kor - forrás: Sat24.com

Tájékoztassa ismerőseit, barátait a várható zivatarról, a jelenlegi események tükrében a megszokottnál több embert érint a mai időjárás. Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáért keresse fel az alábbi portált: Meteoklinika

forrás: http://picnewsday.ru

Hírek, érdekességek

Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.