Zivatarok az EFOTT zárónapján

Még marad az igen meleg időjárás a bajai EFOTT negyedik napján is. Szombaton egy hidegfront vet véget a kánikulának.

Ma verőfényes napsütésre, és ismét 35 fok körüli melegre van kilátás. Az ország fölött kevés lesz a felhő, számottevő csapadék nem várható. A hőség miatt elnyomott fesztiválozókat a kora esti órákban többek között Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a 30Y koncertjei ébresztik fel.

forrás: http://efottklub.hu

Szombaton délelőtt az érkező markáns hidegfront előtt, még jelentősen felhevül a levegő, a Dunától keletre akár a 35 fokot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet. Délután és az esti órákban a front áthalad az országon, sok helyen zápor, zivatar, néhol felhőszakadás kíséri útját. Napközben az élénk déli szél északnyugatira fordul, és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Vasárnapra megnyugszik az időjárás, felfrissül a levegő. Már csak az északi országrészben fordulnak elő elszórtan záporok. Az élénk északnyugati szélben délután 20, 25 fok várható.

A hétvége és a jövő hét időjárásról itt olvashatsz bővebben.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.