Zivatar és hózápor is volt vasárnap

Vasárnap délután az instabil légkörben a Dunántúlon sokfelé, máshol elszórtan fordult elő csapadék. A záporok mellett hózáporok is kialakultak, sőt az Alföldön zivatar is volt.

A délelőtti napsütés és a magasban érkező hideg levegő okozta a légkör nagyfokú instabilitását. Késő estig még többfelé várható újabb záporos csapadék, amely egyre inkább hózápor formájában fog lehullani.


Egy hózápor "függöny" Pátyról nézve naplemente előtt (idojaras.hu kamera)

A zivatarfelhőből megmaradt pszeudo-hidegfront átvonulása Békéscsaba környékén 16 és 17 óra között (idojaras.hu videó)


A videóból az egyik legszebb képkocka (idojaras.hu kamera)


Ilyen volt az alföldi zivatarfelhő Békéscsabáról nézve fél négy körül (idojaras.hu kamera)


Csapadéksávok vonultak át Budaörs környékén 13 óra körül, ebben is volt hódara (idojaras.hu videó)

A Börzsöny felett vasárnap délben vonult át néhány perc alatt egy mini csapadéksáv. Vegyesen fordult elő zápor, hódara és hózápor (idojaras.hu videó)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.