Veszélybe került a napi hidegrekord

Mélyre süllyedt a hőmérő higanyszála keddre virradóan. Helyenként mindössze 4 fokot mutattak a hőmérők, ami igen közel került a napi minimum rekordhoz.

Az elmúlt éjszakán igen mélyre süllyedt a hőmérséklet, kedd hajnalban az északi határvidék szélvédett völgyeiben, Zabaron és környékén, az OMSz kerekített adatai szerint 4 Celsius-fokig hűlt a levegő. A kerekítés miatt ezen érték alatt a 3,5-4,4 fokos hőmérsékleti tartomány értendő. A mérések szerint augusztus 14-ére virradóan eddig 1975-ben, Kékestetőn mérték a leghidegebbet 4,3 fokkal. Így a ma hajnali minimumok legalább 1 tized fokra megközelítették a hidegrekordot, amennyiben nem döntötték meg azt.

Friss hír: az adatok szerint valóban megdőlt a hétfő hajnali minimum rekord, miután Zabaron 3,5 fokig hűlt a levegő.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.