Vasárnap lehet kirándulni

A pénteken este érkező hidegfront miatt szombaton sokfelé kell esőre számítani. Vasárnap azonban száraz, mérsékelten meleg időre van kilátás, szabadtéri programokhoz, kirándulásokhoz kedvez majd az idő.

Szombaton még túlnyomóan felhős lesz az ég az ország felett, többfelé kell esőre, záporra, néhol zivatarra számítani. A nyugati megyékben hűvös lesz az idő, ott helyenként alig melegszik 20 fok fölé a levegő. A délkeleti országrészban azonban még 25 fok felett tetőzik a hőmérséklet.

Szegeden az Újszegedi Partfürdő területén vasárnapig tart a SZIN, a nyár utolsó nagy fesztiválja. A bulizóknak főként a szombat délutáni órákban kell csapadékra számítaniuk. Az élénk északnyugati szél viszont egész nap kellemetlen lehet.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég az ország felett, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számítani lehet. A száraz, mérsékelten meleg időben, a maximum hőmérséklet 20, 24 fok között alakul, bátran lehet szabadtéri programokat szervezni. Az időjárás a túrázáshoz, kiránduláshoz is kedvez.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.