Vasárnap kettős fronthatás, lehűlés – humánmeteorológia

Vasárnap kettős fronthatás érvényesül, ez lesz a hét leghidegebb napja. Több fokos lehűlés várható, ami megterhelheti a keringési betegeket. Hétfőn folytatódik a kettősfronti hatás, görcsös és gyulladásos panaszokat is tapasztalhatunk. Keddtől naposabb, száraz, frontmentes idő ígérkezik.

Vasárnap kettős fronthatás érvényesül, tovább hűl a levegő. Jobbára erősen felhős, borult lesz az ég, és többfelé kell számítani esőre, záporesőre. Északkeleten azonban átmenetileg elvékonyodik, csökken a felhőzet. A lehűlés megterhelheti a keringési rendszert, gyakoribbak lehetnek az infarktusos tünetek. A szívbetegeknek sok pihenés ajánlott, fogyasszanak könnyen emészthető ételeket. A borongós időben lehangoltság is jelentkezhet, testmozgással felpezsdíthetjük szervezetünket, javíthatunk hangulatunkon.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség és a szálló por mennyisége alig fog változni.

Hétfőn továbbra is kettős fronthatás terheli szervezetünket. Görcsös és gyulladásos panaszokat egyaránt tapasztalhatnak az időjárásra érzékenyek. Eleinte erősen felhős lesz az ég, elsősorban délen és keleten fordul elő eső, záporeső. A kora délutáni óráktól szakadozni kezd a felhőzet. A görcsös problémákra fogyasszunk kálium- és magnézium tartalmú ételeket, a kamillatea pedig hatékony gyulladáscsökkentő.

Kedden nem kell fronthatásra számítani. Jobbára napos idő igérkezik, csapadék nem várható. Érdemes sétát tenni a szabadban, kellemes melegedő időre van kilátás, a napsütés jó hatással lesz a közérzetünkre.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.