Végre strandidő lesz a hétvégén

Az elkövetkező napokban tovább melegszik az idő, csütörtökön már többfelé eléri a 30 fokot a csúcshőmérséklet. A folytatásban fokozódik a hőség, és végre igazi strandidő lesz a hétvégén.

Az elmúlt hetekben szerencsétlenül alakult a hétvégék időjárása, most azonban kegyesek lesznek az égiek a strandolni vágyókhoz. A hét második felében erőteljes melegedés várható, csütörtöktől egyre többfelé visszatér a kánikula, és ez a hétvégén is kitart. Szombaton és vasárnap már országszerte 30 fok fölötti értékek lesznek jellemzők, sőt, helyenként 35 fokos forróságra is számítani lehet - amire az idei nyáron még nem volt példa. Mindez sok napsütéssel párosul, de azért záporok, zivatarok is előfordulnak majd.

Természetes tavaink vízhőmérséklete jelenleg még csípősnek mondható, többnyire 18, 20 fok között alakul, hétvégére azonban itt is több fokos melegedésre lehet számítani. A strandolás alatt azonban továbbra se feledkezzünk meg az UV sugárzásról, 11 és 15 között lehetőleg ne tartózkodjunk közvetlenül a napon!

A csütörtökön Zamárdiban kezdődő Balaton Sound zenei fesztivál ideje alatt is igazi nyári hangulatnak örvendhetnek a részt vevők - egy-egy zápor, zivatar azonban megzavarhatja a programokat.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.