Továbbra is fejfájást okozhat a szokatlanul enyhe idő - humánmeteorológia

Szerdán egy gyenge hidegfront miatt kisebb lehűlésre van kilátás, azonban csütörtöktől újra melegszik a levegő. Fejfájást, álmatlanságot, lehangoltságot tapasztalhatunk a nyirkos, borús, enyhe időjárású napokon. A reakcióidő is megnyúlhat egyeseknél, az utakon vezessünk fokozott figyelemmel.

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható. Pár fokkal hűvösebb idő lesz, és a Kisalföldön megélénkül az északnyugati légmozgás, mely csökkenti a hőérzetet, és erősítheti a fejfájásos panaszokat. A párás időben csökken a komfortérzet is. Erősödhetnek a görcsös panaszok, valamint a keleti országrészben kialakuló futó záporok fokozhatják az ízületi panaszokat. Délután az ország nyugati és középső területein várható némi napsütés, mely javíthat az ott élők kedélyállapotán.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte közepes szintű, és a továbbiakban a csapadékosabb időjárásnak köszönhetően kissé csökkenni fog.

Csütörtökön országos esőzésre lehet számítani, mely az élénk légmozgással együtt tovább csökkenti a hőérzetet. Az esernyőkre, esőkabátokra országszerte szükség lehet, egyes területeken jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Gyenge melegfronti hatás terheli a szervezetet. Gyulladásos panaszok, vérnyomásproblémák jelentkezhetnek. Az utakon rossz látási viszonyokra, csúszós útburkolatra és a fronthatás miatt megnövekedett reakcióidőre kell felkészülni.

Pénteken erősödik a melegfronti hatás, a hét végére a maximumhőmérsékletek ismét megközelítik a tíz fokot, de csapadék már csak szórványosan várható. A szokatlanul enyhe, párás, borús időben fokozódhatnak a fejfájásos panaszok és az alvásproblémák. Levendula-olaj párologtatásával segíthetjük át szervezetünket az egyeseknél idegességet, nyugtalanságot is kiváltó időjárási helyzeten.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.