Tartós ködfoltok a Dunántúlon

Péntek reggelre sokfelé párássá, ködössé vált a levegő, a Dunántúlon pedig néhol még délután is sűrű köd rontotta a látási viszonyokat.

Az elmúlt napok eseménydúsan, szelesen teltek, de pénteken reggelre országszerte megnyugodott az időjárás. Csütörtökön többfelé hullott csapadék (a Dunántúlon hó, havas eső, eső egyaránt, máshol az eső volt jellemző), péntekre virradóra pedig mindenhol jelentősen mérséklődött a szél, így hajnalban többfelé párássá vált a levegő, sűrű ködfoltok is képződtek. Az Alföldön és a Dél-Dunántúlon kiterjedt ködmezők is kialakultak. Délelőtt a legtöbb helyen megszűnt a párásság, a Balaton környékén, a Bakonyban és Somogy megye egyes részein azonban még kora délután is sűrű köd fedte a tájat.

Csak lassan ritkult a köd Bakonycsernyén (a felvétel délután a 1 és fél 3 közötti időszakot ábrázolja)

Az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomásának filmje

Mindeközben a vékonyabb felhőkkel takart, helyenként napos keleti tájakon kellemesen emelkedett a hőmérséklet. A nyirkos vidékeken azonban nem tudott érvényesülni a napsütés jótékony hatása, jelentős hőmérséklet-különbség alakult ki az eltérő időjárású tájak között. Amíg délután negyed 3-kor Tokajban 10 fokot mértünk, Bakonycsernyén és Kecskéden mindössze 2 fok volt.

Az ICI Interaktív Meteorológia térképe a 14:15-ös hőmérséklet-eloszlást mutatja

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.