Több mint egy méter hó van a Kékestetőn

Pénteken a délutáni órákra több mint egy méteresre hízott a hóréteg a Kékestetőn. Ez még télen is szokatlan, március végén pedig kuriózumnak számít.

A hivatalos mérések szerint pénteken a déli órákban már 104 cm volt a hóréteg vastagsága hazánk legmagasabb pontján, a Kékestetőn, délután 4 órára pedig már elérte a 106 cm-t is. Mindez természetes hó, és a rendkívül csapadékos, ciklonokkal tarkított télnek köszönhető. Az azonban mindenképpen szokatlan, hogy éppen március utolsó napjaira lett ekkora a hóvastagság, a télies idő még a tavasz első hónapjában sem tágít a Kárpát-medence egy részéről.

Aggteleken is szakad a hó

Az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomásának kameraképe délután fél 3-kor

Pénteken csupán a déli tájakon érte el itt-ott a hőmérséklet a déli órákban a 10 fokot, és még ez is mintegy 4-5 fokkal marad el az ilyenkor szokásos átlagtól. Az ország többi részén pedig inkább téli hőmérsékletek uralkodnak, az Északi-középhegységben többfelé havazik, máshol pedig eső, havas eső, ónos eső, sőt, még fagyott eső is előfordul.

Hőtérkép

Az ICI Interaktív Meteorológia állomáshálózata által mért hőmérsékletek péntek délután fél 2-kor

Az előrejelzések szerint még a folytatásban is várni kell a kellemes tavaszra: rövid megszakításokkal, de folytatódik a változékony, csapadékos, frontokkal tarkított idő.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.