Több centi friss hó az osztrák síterepeken

A tél csak lassan akar idén megérkezni. A héten az osztrák síterepeken azonban többfelé várható a havazás.

Az osztrák síterepeken az elmúlt hetekben mostoha volt az időjárás, jelentősebb havazás még csak néhány sípályán volt, ám a héten várhatóan változik a helyzet.

A kontinens középső területeit egy markáns hidegfront éri el, amely sokfelé okoz majd jelentős csapadékot, amely az alacsonyabban fekvő területeken eső, a magasabb hegyekben már hó formájában hullik.

Az osztrák meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint kedden főként az ország nyugati és déli részén, Vorarlberg, Tirol és Karintia hegyeiben várható kiadós havazás. A magasabb hegyekben napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, így a lehulló hót nem fenyegeti az olvadás veszélye.

Szerdán és csütörtkön átmenetileg szárazabb időre van kilátás, de péntektől ismét többfelé valószínű havazás a hegyekben.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.