Szikrázó napsütés és kánikula délen

Ha a mediterrán térségbe utazol a héten, a strandoláshoz igazán kedvez majd az idő. Spanyolországtól, Olaszországon át Görögországig forró nyári idő várható.

A Földközi-tenger medencéjének időjárását továbbra is anticiklon alakítja, így a hetek óta tartó száraz, forró időjárás a következő napokban is folytatódik.

Spanyolországban a sok napsütést csak átmeneti felhős időszakok szakítják meg, csapadékra egyáltalán nem kell számítani, nagy melegre viszont annál inkább. Az ország déli és keleti területein, de még az ország szívében fekvő fővárosban, Madridban is elképesztő meleg lesz a héten, a hőmérséklet csúcsértéke többfelé eléri a 40 fokot.

Olaszországban elviselhetőbb melegre számíthatnak a nyaralók. A szikrázó napsütésben 30, 35 fokig melegszik a levegő.

A Görögországba utazóknak, sem kell sokat gondolkodniuk, hogy milyen ruhákat csomagoljanak az útra. Szikrázó napsütésre készülhetnek, felhő is alig lesz az égen. Napközben 32, 38 fok várható, de a levegő hajnalra sem hűl le jelentősen 24, 26 fokra számíthatnak. Tehát a böröndbe a pulóvernek és hosszúnadrágnak biztos nem kell helyet szorítani.

Az időjárás várható alakulását a mediterrán térségben Te is megnézheted a Szabadidő rovat térképeire kattintva!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.