A szerda még változékonyabb lesz, csütörtöktől enyhülnek a panaszok − humánmeteorológia

Szerdán borongós, többfelé csapadékos időjárás fogja terhelni szervezetünket, csütörtökön azonban már a többórás napsütés jótékony hatását élvezhetjük.

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható, a frontra érzékenyeknél fejfájás, fokozott fáradékonyság, vérnyomás csökkenés léphet fel. Ugyanakkor az élénk szél főként a gyermekek körében nyugtalanságot okozhat. Egy csésze meleg citromfű teával enyhíthetünk a panaszokon.

A szálló por és a légszennyezettség szintje országszerte alacsony, és alig fog változni a következő napokban. A sok csapadéknak köszönhetően a pollenallergiások is kissé fellélegezhetnek, a hétvégi eső kimosta a levegőből a virágpor jelentős mennyiségét, viszont még így is közepes mértékű az üröm és a parlagfű pollenkoncentrációja.

Csütörtökön nem várható fronthatás, csendes, őszi időnk lesz sok napsütéssel. Használjuk ki a napfény jótékony hatását, töltsünk minél több időt a szabad levegőn. Egy kiadós séta, vagy némi sporttevékenység rengeteget javíthat hangulatunkon és a közérzetünkön is.

Pénteken a magasabb légrétegekben melegedés kezdődik, gyenge melegfronti hatás várható. Nyugtalanságot, alvászavarokat, idegességet tapasztalhatunk. A keringési betegek közül főleg a magas vérnyomásban szenvedőknek kell fokozottan odafigyelniük a nap folyamán. Ők, ha tehetik, pihenjenek többet. A fronthatás és a megnövekedett hétvégi forgalom miatt ezen a napon közlekedésben legyünk türelmesebbek, figyelmesebbek.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.