Szerdán hullámzó front érkezik − humánmeteorológia

Kedden még a napsütésé lesz a főszerep, ezért továbbra is tart az élettanilag pozitív hatás idő. Szerdától megváltozik időjárásunk, ekkor egy hullámzó frontrendszer éri el hazánk térségét, kettősfronti hatás várható.

Kedden markáns fronthatás nem várható. Délelőtt a többórás napsütés jótékony hatását élvezhetjük, és csak délutánra növekszik meg kissé a gomolyfelhőzet. Kellemes, élettanilag pozitív hatású időjárás várható, ezért, ha tehetjük, töltsünk el néhány órát a szabad levegőn. A nap folyamán sportolásra, kirándulásra alkalmas lesz az idő.

A szálló por szintje és a légszennyezettség a sok csapadéknak köszönhetően igen alacsony, és a következő napokban alig fog változni. A szénanáthások panaszai azonban a napos, száraz időnek köszönhetően hamar visszatérhetnek. Főleg a parlagfű virágpora keseríti meg a pollenallergiások mindennapjait.

Szerdán egy hullámzó frontrendszer szakadozott felhőzete éri el a Kárpát-medencét. Kettősfronti hatással kell számolnunk, ezért mind a hideg-, mind a melegfront-érzékenyek érezhetik panaszaik erősödését. A szív- és érrendszeri betegek vérnyomás-ingadozást, a migrénesek panaszaik fokozódását, az ízületi panaszokkal küzdők gyulladásos és görcsös tüneteket egyaránt tapasztalhatnak. Az utakon a megnövekedett reakcióidő miatt fokozott óvatosság ajánlott.

Csütörtökön továbbra is kettősfronti hatás várható, így az érrendszeri, illetve vérnyomásos panaszok továbbra is fennállnak, bizonyos esetekben erősödhetnek is. Az országban néhol futó záporok alakulnak ki, környezetükben megerősödik a szél. Sokaknál ez nyugtalanságot, ingerlékenységet okozhat, ezért – főként az utakon – fokozott türelem javasolt.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.