Szerdáig tart a frontmentes idő − humánmeteorológia

A hét elején a napsütésé lesz a főszerep, frontmentes napok jönnek. Az élettanilag pozitív hatású időjárás egészen szerdáig kitart.

Hétfőn frontmentes napunk lesz, használjuk ki, sportoljunk, mozogjunk a szabad levegőn. Ez nemcsak az egészségi állapotunkra, hanem a hangulatunkra is jó hatással lesz. A szél élénk lesz, így a szélre érzékeny fejfájósok panaszai fokozódhatnak a nap folyamán, illetve alvásproblémák is jelentkezhetnek. Elalvás előtt egy citromfű tea segíthet álomba szenderülni.

A szálló por szintje és a légszennyezettség a sok csapadéknak köszönhetően igen alacsony, és a következő napokban alig fog változni. A szénanáthások panaszai azonban a napos, száraz időnek köszönhetően hamar visszatérhetnek. Főleg a parlagfű virágpora keseríti meg a pollenallergiások mindennapjait.

Kedden továbbra sem várható fronthatás, a sokéves átlag közelében alakulnak majd a maximumhőmérsékletek, sok napsütésre lehet számítani. Kellemes, pozitív élettani hatású időjárásban lesz részünk.

Szerdán egy hullámzó frontrendszer szakadozott felhőzete éri el a Kárpát-medencét. Kettősfronti hatással kell számolnunk. A szív- és érrendszeri betegek vérnyomás-ingadozást, a migrénesek panaszaik fokozódását, az ízületi panaszokkal küzdők gyulladásos és görcsös tüneteket egyaránt tapasztalhatnak. Az utakon a megnövekedett reakcióidő miatt fokozott óvatosság ajánlott.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.