Szeles idő okozhat fejfájást – humánmeteorológia

Napos, de szeles, télies idővel kezdődik a hét, gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Az érzékenyebbeknél fejfájás, fokozott izgatottság jelentkezhet. Keddtől gyenge melegfronti hatásra számíthatunk, az enyhülő időben fáradékonyabbak lehetünk.

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Szeles időre számíthatunk, amely fejfájást, fokozott izgatottságot válthat ki. A sok napsütés ellenére hideg idő várható, az átmenetileg megnövekvő felhőzetből csak elszórtan fordulhat elő rövid hózápor. Öltözzünk melegen, rétegesen, a fejfájósok vegyenek fel sapkát. Használjunk zsírosabb hidratáló krémeket, mert az erős szél és a száraz levegő igen károsítja a bőrt. Az autósok erős oldalszélre számíthatnak, amely csökkenti a járművek menetstabilitását.

A légszennyezettség és a szálló por szintje alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően a levegőminőség alig fog változni.

Kedden gyenge melegfronti hatásr terheli szervezetünket, napos, száraz időre van kilátás. Főként keleten növekszik meg időnként a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. A napsütésnek kedvező élettani hatásai vannak, javít közérzetünkön. Pár fokot emelkedik a hőmérséklet, az enyhülő időben fáradtságot tapasztalhatunk. Fogyasszunk élénkítő hatású teákat és vitamindús gyümölcsöket.

Szerdán továbbra is gyenge melegfronti hatás várható. Az érzékenyebbeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A továbbiakban fokozatos melegedésre számíthatunk, enyhülnek az éjszakai fagyok is.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.