Sok napsütést, de fagyokat is hozhat a hétvége

Hétvégére javul az idő, általában többórás napsütés melegíti majd a levegőt. Bár a nappali felmelegedés kissé erősödik, az éjjelek fagyveszélyesek lesznek.

Az elkövetkező napokban megnyugszik időjárásunk, ahogy nyugat felől egyre inkébb egy magas nyomású öv húzódik a Kárpát-medence felé.

Ma ugyan még sok lesz a felhő és többfelé lehet eső, záporeső, esetleg zivatar is, az északias szél azonban már csendesül. Szombaton és vasárnap kedvez a kirándulásnak az idő, általában több órára kisüt a nap, de a nappal képződő gomolyfelhőkből fegy-egy futó zápor kialakulhat. A szél mérsékelt marad.

A hőmérséklet a hétvégére az évszakos átlag köré emelkedik: országos viszonylatban szombaton 14, 15, míg vasárnap 16, 17 fok körül alakul a csúcsérték. Az éjszakák azonban meglehetősen hidegek lesznek. A minimum hőmérséklet általában csupán kevéssel alakul fagypont fölött, a derült, szélcsendes tájakon talaj menti fagyokkal is számolni kell, sőt az Északi-középhegység fagyzugos helyein, a völgyekben és medencékben a felszín felett 2 méterrel is előfordulhatnak fagypont alatti értékek. Fagyok szempontjából különösen a vasárnap hajnal lehet veszélyes.

Visszatér a kellemes tavasz

A jövő héten fokozatosan tovább melegszik a levegő, a csúcshőmérséklet egyre többfelé alakul 20 fok közelében. Az időnkénti felhősödés és egy-egy futó zápor mellett jobbára napos idő várható. Visszatér a kellemes tavaszi idő.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.