Sok napsütés a Sziget első napján

Idén augusztus 11. és 16. között ismét a koncerteké és a bulizni vágyóké az Óbudai-sziget. A Sziget első napján remek idő várja a fesztiválozókat.

Szerdán, az első nappal kezdetét veszi az idei Sziget Fesztivál. Az első nap fellépői között szerepel a Madness, a The Hives, a Children of Bodom. A magyar zenekarok közül az Alvin és a Mókusok és a Quimby is a mai nap zenei kínálatát színesíti.

A Szigetre igyekvők a szúnyogriasztó mellett, a táskájukban mindenképp hagyjanak helyet a naptejnek és a napszemüvegnek is. Ma igazi nyári idő lesz. A szikrázó napsütésben, szinte felhő is alig lesz az égen, gyorsan melegszik a levegő, a hőmérséklet a délutáni órákban 30 fok körül alakul.

Erős lesz az UV sugárzás, így naptej használata nélkül hosszabb időt nem tanácsos a napon tölteni, mert könnyen leéghetünk.

Az esti koncertek idejére 25 fokig csökken a hőmérséklet, így pulóvere biztosan nem lesz szükségünk.

Az időjárás a Sziget második napjára is felhőtlen szórakozást biztosít. Csütörtökön a kora reggeli órákban 16, 17 fok körüli értékeket mérhetünk. Napközben ismét a napsütésé lesz a főszerep, a hőmérséklet csúcsértéke 31, 32 fok körül alakul.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.