Programok a hétvégére

Az elkövetkező hétvégén is számos program közül választhatunk. Legyen szó éjszakai fürdőzésről, kézműves foglalkozásról vagy épp mézkirály-választásról, mindenki megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot.

December 4-én, pénteken este 10 órától a került megrendezésre a Fürdők éjszakája Budapesten. A rendezvényben a Széchenyi, Gellért, Rudas és Király gyógyfürdők vesznek részt, melyek közös jeggyel látogathatók. Az éjszakai fürdőzés mellett számos program is várja a vendégeket: a koncertektől a filmvetítésen keresztül egészen a hastáncos produkciókig. A közös jegy ára 2900 forint, mely a fürdők jegypénztárában vásárolható meg.

December 4-6. között a Zalaegerszegre látogatók a Kárpát-medencei Mézfesztiválon vehetnek részt. Az ünnepélyes megnyitó pénteken délután 3 órakor kezdődik. A mézimádók méhészeti vetélkedőkön, süteménysütő versenyen mérhetik össze tudásukat, de kóstolhatnak mézet, mézből készült ételeket és italokat is. A programsorozatot a Mézkirály megválasztása zárja. A fesztivál a Kosztolányi Dezső Általános Művelődési Központban kerül megrendezésre.

December 5-6-án és 12-13-án a Gödöllői Királyi Kastélyban várják színes programokkal és látnivalókkal az ide látogatókat. A kézműves foglalkoztatóban díszeket és ajándékokat készíthetnek kisebbek és nagyobbak egyaránt. Emellett karácsonyi vásárral is várják a vendégeket.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.