Pilisi tekerő kerékpáros fesztivál

Szombaton kerül megrendezésre a Pilisi tekerő kerékpáros sportfesztivál a Pilis-hegységben.

A sportfesztiválon jól kiépített bicikli utakon tekerhetnek a résztvevők. Az útvonal állomásai Pilisszentlászló, Pilisszentkereszt, Csobánka, Pomáz és Szentendre lesznek. Az állomásokon változatos sport és ügyességi feladatokat kell megoldani, melyeket pontoznak a szervezők. A díjazottakat értékes nyeremények, ajándékok várják.

A teljesítendő táv kb. 35 km nagyrészt kellemes erdei környezetben. Azokról sem feledkeztek meg a rendezők, akik kevesebbet szeretnének tekerni. A családi útvonalon, melyre a szülők csemetéiket is gond nélkül elvihetik, mindössze 16 km-t kell megtenni, szinte végig erdei úton.

Emellett azoknak a látogatóknak is tartogatnak meglepetést, akik nem szeretnének biciklizni. Szentendre belvárosában a színvonalas produkciók, sport- és kulturális programok mellett kézműves kirakodóvásár és alkotótábor várja az érdeklődőket.

A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a térség természeti és kulturális szépségeire, valamint az egészséges életmódra. Szeretnének változatos hétvégi programot ajánlani minden korosztály számára a kerékpározás népszerűsítésével.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.