Orvosmeteorológia - vasárnaptól szárazabb idő

Szombaton még a déli országrészben várható csapadék, de vasárnaptól szárazabb időre van kilátás, ami jó hatással lehet szervezetünkre. Az éjszakák még nagyon hidegek lesznek, továbbra is rétegessen kell öltözködni.

Szombaton gyenge hidegfronti hatásra kell számítani. A frontra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet. Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően alacsony a légszennyezettség, ezért a hétvégére érdemes lehet szabadtéri programokat szervezni. A hazai sípályák mindegyike várja a téli sportok szerelmeseit, de a nyugati megyékben szánkózni is érdemes elindulni. Aki kirándulni, túrázni szeretne öltözzön fel rétegesen és vastagon.

Vasárnap nem várható fronthatás. Az országban többfelé lehet néhány órás napsütésre számítani. A borongós, lehangoló napok után felüdülést hoz a napsütés. Javul közérzetünk, frissebbek, energikusabbak lehetünk.

Hétfőn is száraz időnk lesz, legfeljebb csak elvétve fordulhat elő egy-egy hózápor, gyenge hószállingózás. A szabadtéri programokhoz továbbra is kedvez az idő. A tél szerelmesei használják ki az időt, mert a következő napokban melegszik hazánkban az időjárás, és az eddig lehullott hó, mindenhol olvadni kezd.

Az időjárás enyhülésével a vírudok is támadásba lendülnek, érdemes felkészíteni immunrendszerünket. Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, így természetes úton pótolhatjuk szervezetünk vitaminhiányát.

Ha a naposabb időjárás ellenére is fáradtnak érezzük magunkat érdemes figyelni arra, hogy olyan ételeket együnk, amelyek sok magnéziumot tartalmaznak. A magnézium hiány ugyanis fáradékonyságot, idegrendszeri problémákat, izomgörcsöket, a vérkeringés romlását okozhatja. Rengeteg élelmiszerben található magnézium, például banánban, lencsében, szárazbabban, földimogyoróban, mandulában, zöldborsóban.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.