Orvosmeteorológia - változékony napok jönnek

Kedden melegfronti hatás terheli szervezetünket. Szerdán kettős fronthatásra kell készülni. Hideg marad az idő, ezért rétegesen, vastagon kell öltözni.

Kedden melegfronti hatásra kell készülni. A frontra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet. A bágyadtság ellen jót tehet egy csésze forró tea, amely amellett, hogy élénkít, a hideg időben fel is melegít.

Öltözzünk vastagon és rétegesen, a kora reggeli órákban többfelé -5 fok körül alakul csak a hőmérséklet. Sapkára, sálra és kesztyűre is szükségünk lesz.

Az autósok vezessenek óvatosan, mert a kora reggeli órákban többfelé találkozhatnak lefagyott, csúszós útszakaszokkal. Helyenként ónos eső is nehezítheti a közlekedést.

Szerdán kettős fronthatás terheli szervezetünket. Kissé megenyhül az idő, a délkeleti megyékben többfelé a +5 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet. A hőmérsékletingás komoly megterhelést jelent a szervezet számára. A hideg után érkező meleg idő miatt hajlamosabbak vagyunk az indokoltnál lengébben öltözni, ami megfázáshoz is vezethet. Fontos, hogy megfelelő, vitamindús étkezéssel segítsük szervezetünk védekezőképességét.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.