Orvosmeteorológia - kirándulóidő a hétvégén

Szombaton és vasárnap is szép, tavaszi időnk lesz. Fronthatásra és csapadékra nem kell számítani, sok napsütésre és meleg időre azonban igen. Bátran tervezhetnek egész napos szabadtéri programokat!

Szombaton nem kell fronthatásra számítani. A déli megyékben felhősebb lesz az ég, ott még elszórtan lehet kisebb eső is, északon azonban sok napsütésre, kellemesen meleg, tavaszi időre van kilátás.

A légszennyezettség a nagyvárosokban is alacsony lesz, így mindenképp érdemes szabadtéri programokat szervezni. Akár kirándulásról, hosszabb túráról, futóversenyről legyen szó, az időjárás most minden programhoz ideális lesz. Mérsékelt lesz a légmozgás, így vízpartok közelében is kellemes lehet sétálni, vagy akár horgászni is kimehetünk.

Vasárnap sem várható fronthatás. Folytatódik a napos, tavaszi időjárás, most már az egész országban a napsütésé lesz a főszerep. A legmelegebb délutáni órákban helyenként már akár a 23 fokot is elérheti a hőmérséklet.

A meleg idő beköszöntével egyre többen vágynak a frissítő fagylalt után. Nagyon sokféle ízesítésű és készítésű fagylaltot kaphatunk, akik fogyókúráznak azok inkább vizes fagyit válasszanak, ebből 100 grammnak 85 a kalóriatartalma. A leghizlalóbbak a tejszín alapú fagylaltok, amelyek tej helyett tejszínt tartalmaznak, ezek valódi kalóriabombák, 100 gramm 350 kalóriát tartalmaz.

Hétfőn sem kell fronthatásra készülni. A délelőtti órákban még sok lesz a napsütés, majd délután záporok, zivatarok tarkítják időjárásunkat.

Főként a nyírfa, nyárfa, és ciprus pollenszórása jelentős, így akik ezekre a növényekre allergiások érezhetik rosszabbul magukat. Az allergiás tüneteket megfelelő étrenddel is lehet csökkenteni, a C- és E-vitamint, a kalciumot, magnéziumot és az omega 3 zsírsavakat tartalmazó ételek sokat segíthetnek állapotunk javításában.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.