Orvosmeteorológia - hét közepén markáns hidegfront

Kedden még gyenge melegfronti, szerdán már markáns hidegfronti hatásra kell készülni. Erős szél kíséretében lehűlés érkezik, ami sokak szervezetét megterhelheti.

Kedden gyenge melegfronti hatásra kell készülni. Ezzel együtt kellemes tavaszi időnk lesz sok napsütéssel. A hőmérséklet a délutáni órákban a legmelegebb területeken a 20 fokot is meghaladja. Az óraátállításnak köszönhetően tovább van világos, így lehetőségünk nyílik rá, hogy munka után egy kicsit még élvezzük a napsütést. Jótékony hatásait mindenki élvezheti. A napsütés hatására feltöltődik szervezetünk D-vitamin raktára.

Szerdán hidegfront érkezik. Beborul az ég és sokfelé kell esőre, záporra számítani, helyenként zivatar is kialakulhat. Lehűl az idő, helyenként 10 foknál sem mérhetünk majd melegebbet. Az esernyőt és esőkabátot ne hagyjuk otthon, és válasszunk olyan lábbelit ami nem ázik át. Ha a borongós idő miatt lehangoltabbnak, egyék magunkat jókedvűre! Nem hízlaló és egészségtelen ételekre kell egyből gondolni, hisz a banán, a répa, a dió és a lazac is tartalmaz olyan anyagokat, amelyek javítják közérzetünket!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.