Orvosmeteorológia - gyenge melegfront hoz átmeneti enyhülést

Csütörtökön hajnalban ismét nagyon hideg lesz, de egy gyenge melegfront hatására átmeneti enyhülés kezdődik, a nappali hőmérsékletek fagypont közelébe emelkednek.

Csütörtök hajnalban a déli megyékben süllyed -15 fok alá a hőmérséklet. Napközben szórványosan - elsősorban északon - fordul elő hószállingózás, havazás, kissé megélénkül a szél. Egy gyenge melegfront hatására enyhülés kezdődik. Az arra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság, koncentrációs zavarok jelentkezhetnek.

A csapadék kimosó hatása révén a porkoncentráció országszerte csökkenésnek indul. Az átlagosnál több szénhidrátot és esetleg zsiradékot fogyaszthatunk, a mértékletességre azonban tegyünk hangsúlyt. A tél második felében a zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma jelentősen csökkent, ezért a táplálék kiegészítőket is ajánlott fogyasztani.

A péntekre várható kettősfronti hatás okozhat fejfájást, a kismamáknál méhösszehúzódást, epe- vesegörcsöt, de a szívbetegek nehézlégzést, fulladásérzést is tapasztalhatnak.

A hét végére ismét frontokkal terhelt erős lehűlés várható. A tartósan hideg idő gátolja a kórokozók terjedését, így a fertőzéses betegségek lassabban terjednek. Azonban fontos, hogy az étkezésünk tartalmazzon megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot. A szervezetünk ebben az időben a raktározásra van felkészülve, ezért nem javasolt fogyókúrába kezdeni.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.