Orvosmeteorológia - frontmentes napok

Kedden és szerdán is frontmentes időben lesz részünk. Az átmeneti lehűlés után szerdától ismét melegszik az idő.

Kedden nem kell fronthatásra számítani. Elszórtan még lehet kisebb eső, zápor, így az autósok körültekintően vezessenek. Itt az ideje lecserélni a téli gumikat, már kellőképp megenyhült az idő a nyári gumira való váltáshoz. A lecserélt kerekeket tisztítsuk meg a szennyeződéstől és lehetőség szerint száraz helyen, 15-25 fok között tároljuk, így a következő szezonra is használhatók maradnak. Sok időt megspórolhatunk, ha megjelöljük melyik kerék, hova való, így gyorsabb lesz majd visszaszerelésük.

Szerdán sem kell fronthatásra számítani. Az ország nagy részén már többórás napsütés melegíti a levegőt, a déli megyékben ismét közel 20 fokig melegszik a levegő. Munka után érdemes lehet kimozdulni a lakásból, sétálni vagy egy kicsit sportolni a friss levegőn. A testmozgástól közérzetünk is javul, energikusabbak és frissebbek lehetünk.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.