Orvosmeteorológia - frontmentes hétkezdet

Fülledt nyári időre készülhetünk a hét első napján.

Hétfő ígérkezik az elmúlt időszak utolsó frontmentes napjának. Továbbra is nyári melegre készülhetünk, de a korábbi napokhoz képest gyakrabban megnövekszik a gomolyfelhőzet és záporokra és zivatarokra is számítani lehet.

A tartós hőség megviseli szervezetünket, fáradékonnyá, álmossá tesz. Nagy melegben folyadékigényünk megnövekszik, gondoskodjunk az utánpótlásról! Az UV sugárzás 11 és 15 óra közt nagyon erős, 13 óra körül extrém magas értéket is elérhet a derült tájakon. A meleget világos színű, természetes alapú ruhákban könnyebben elviseljük.

Nagy melegben az emberek többsége általában két dologra vágyik: árnyékra és hűsítőre. Ha úgy döntünk, hogy hideg italt fogyasztunk, a legegészségesebb, ha friss gyümölcsből készítjük el. Nyáron számtalan zamatos és lédús gyümölcsből válogathatunk, melyek kiváló lehetőséget kínálnak, hogy szervezetünket olyan fontos tápanyagokhoz juttassuk, mint a vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok. Ha viszont az elkészített gyümölcslevet savanyúnak érezzük, hígítsuk fel vízzel, de cukrot sose tegyünk bele.

Ha még többet szeretne megtudni a humánmeteorológiáról, akkor kattintson ide!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.