Orvosmeteorológia - egyre hidegebb napok

Az következő napokban számottevő fronthatás nem várható. Kelet, északkelet felől hideg levegő szivárog be, a változó felhőzet mellett helyenként hószállingózás, kisebb havazás alakulhat ki. Szervezetünk fűtéséhez több szénhidrátra és esetleg zsiradékra van szükségünk, miközben a vitaminokat sem hanyagolhatjuk el.

Csütörtökön csak rövid időre bukkan elő a nap, gyakran lesz borult az ég. Elszórtan hószállingózás, kisebb havazás sem kizárt. Az ország nagy részén napközben is nulla fok alatt marad a hőmérséklet. A fagyos idő szerencsére a kórokozók terjedésének sem kedvez. A hideg miatt növekszik az éhségérzet, szervezetünknek több szénhidrátra és zsiradékra van szüksége. Emellett vitamindús és változatos étkezésre törekedjünk. A gyümölcsök vitamintartalma a tárolás, hűtés következtében csökkent, így most indokolt a táplálék-kiegészítők fogyasztása is.

Pénteken marad a hideg, fagyos idő változó felhőzettel. A fűtött helyiségek páratartalma sivatagiasan alacsony lehet, így fontos gondoskodni a szobák bepárologtatásáról. A hőmérséklet csökkenése a keringési betegeket megviselheti, az érszűkületes betegnél az elégtelen keringés végtagfájdalmakat okozhat. Az ízületi megbetegedésben szenvedőket is megviselheti a nyirkos hideg. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásával és a testünk melegen tartásával enyhíthetünk a kellemetlen tüneteken.

A humánmeteorológiával kapcsolatos egyéb cikk itt olvasható. Időjárás-érzékenység vizsgálat Meteo Klinikánkon, kattintson ide!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.