Orvosmeteorológia – végre jön a havazás

A gyerekek örülhetnek, elővehetik szánkóikat, hiszen szerdán már országszerte számíthatunk hóesésre. Viszont addig is az érzékenyebbeket melegfronti hatás terhelheti.

Kedden melegfronti hatás várható. A frontra érzékenyek ingerlékenységtől, fejfájástól, fáradékonyságtól szenvedhetnek. Eleinte főleg délen jön havazás, hófúvás, ami komolyabb fennakadásokat okozhat a közlekedésben. A látástávolság jelentősen csökken, az utak csúszóssá válnak. Az ország más területein is borongós időben lesz részünk, ami nem tesz jót a hangulatunknak. A légszennyezettség alacsony szintű. Az időnként megerősödő szélben fázósabbak lehetünk. Öltözzünk melegen, mert sok helyen a fagypontot sem haladja meg a nappali maximum hőmérséklet.

Szerdán nem kell számottevő fronthatástól tartani. A játékos kedvűek örülhetnek, országszerte számíthatunk havazásra, de vastagabb hóréteg főleg délen alakulhat ki. A gyerekek végre elővehetik a szánkót. A légszennyezettség alacsony lesz, így mindenképp ajánlott legalább egy sétát tenni a friss levegőn. A szél élénk is hideg lesz, ezért jó melegen kell öltözni. A közlekedők továbbra sem számíthatnak kedvező feltételekre. A csúszós utak és rossz látási viszonyok miatt lassabban fogják elérni úti céljukat. Vezessenek óvatosan!

A gyermekek gyakran kimelegszenek a hosszan tartó önfeledt játékban. A hóban a meleg öltözék részeként kiemelkedően fontos a vastag cipő és kesztyű. Figyeljünk rá, hogy hazaérve minél hamarabb száraz ruha kerüljön a gyerekekre, mert könnyen megfázhatnak. A sok játék után az egész családnak jól fog esni egy meleg fürdő és egy nagy bögre tea.

Ha szeretné, olvassa el a többi humánmeteorológiával kapcsolatos cikkünket is, ez esetben kattintson ide, ha viszont szeretné igénybe venni időjárás-érzékenység vizsgálatunkat Meteo Klinikánkon, akkor kattintson ide!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.