Orvosmeteorológia – kevés napsütés, borús hangulat

Pénteken egy kettős front terheli meg szervezetünket, reggel a helyenként kialakuló ködfoltok okozhatnak fennakadást a közlekedésben.

Pénteken kettős fronthatás várható, marad a csapadékos idő. A front hatására fáradékonyságot, levertséget, rossz közérzetet, ízületi fájdalmakat és fejfájást is tapasztalhatunk. A légmozgás élénk, helyenként erős lesz, tovább erősítve az érzékenyek migrénes fájdalmait.

Továbbra is öltözzünk az évszaknak megfelelően, ne hagyjuk otthon az esernyőket. Az éjszaka folyamán fagyok továbbra is várhatók. Ezen a napon is szükségünk lesz az esernyőkre. Az autósok is fokozott óvatossággal közlekedjenek, hiszen többfelé találkozhatnak csúszós útszakaszokkal, erős oldalszéllel.

Szombaton számottevő fronthatás nem várható, csapadékra főként keleten számíthatunk, vigyünk magunkkal esernyőt. Öltözzünk rétegesen. Bár melegszik a levegő hőmérséklete az előző napokhoz képest, az élénk szélben a hőérzetünk alacsonyabb lesz. A közlekedők szombaton is legyenek óvatosak, mert az időnként erős széllökések és a csúszós utak rontják a jármű menetstabilitását!

A légszennyezettség az elkövetkezendő napokban alacsony szinten marad a csapadékosabb és szeles időjárásnak köszönhetően.

A kettős fronthatás miatt jelentkező fáradtság megviselheti szervezetünket, ami közvetlen környezetünkre is kihathat. Hogy ezt elkerülhessük, együnk meg a nap folyamán 2-3 friss zöldséget, gyümölcsöt, mint például narancsot, kivit, almát, paradicsomot, retket, káposztát, mely felér egy vitaminbombával. A vitaminok nemcsak közérzetünkre lesznek pozitív hatással, hanem szervezetünket, immunrendszerünket is erősítik. Ezen kívül értékes ásványi anyag- és rostforrások is. Naponta legalább 25g rost fogyasztása javasolt, mely hozzájárul szervezetünk egészséges működéséhez, csökkenti a koleszterin-szintet, teltségérzetet okoz. Tehát magas koleszterin-szint esetén, illetve fogyókúrázók számára kifejezetten ajánlott.

Ha szeretné, olvassa el a többi humánmeteorológiával kapcsolatos cikkünket is, ez esetben kattintson ide, ha viszont szeretné igénybe venni időjárás-érzékenység vizsgálatunkat Meteo Klinikánkon, akkor kattintson ide!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.