Orvosmeteorológia – kettős fronthatás szombaton

Rosszul indul a hétvége a frontra érzékenyek számára, ugyanis szombaton eleinte meleg, majd hidegfronti hatás mellett még erős szélre is számíthatnak. Sokfelé fordul elő csapadék, eleinte eső, később havas eső, majd havazás.

A napok óta tartó folyamatos fronttevékenység kimerítette a szervezetünket. Fontos, hogy ilyenkor ne terheljük tovább szervezetünket. A táplálkozásunk során lúgosító ételeket helyezzük előtérbe, friss zöldségeket és gyümölcsöket, így pótoljuk a vitaminokat és ásványi anyagokat is.

A szombaton érkező kettősfront tovább fokozhatja a panaszokat, a szívbetegek lehetőleg pihenéssel töltsék a napjukat. A párás időjárás hatással van a légúti betegségekben szenvedőkre is. Náluk is jelentkezhetnek fulladásérzéssel járó panaszok. A reumás panaszokkal élők a hűvös nyirkos idő miatt számíthatnak fokozott tünetekre. Felerősödhetnek a epe-, veseköves betegek görcsös panaszai is.

A borongós lehangoló idő rossz kedélyállapotot eredményez, valamint a szeles idő miatt fejfájás, szédülés is jelentkezhet az arra érzékenyeknél.

A vasárnap számottevő fronthatás nem lesz, sok napsütésre készülhetünk. Ez jó alkalom egy kirándulásra, a szervezet feltöltésére.

Hétfőn ismét egy melegfront éri el a Kárpát-medencét, hatására többfelé számíthatunk csapadékra, eleinte havas esőre, később esőre. Az északi megyékben a reggeli órákban köd is képződhet, mely sokat árt a légúti betegségben szenvedőknek. A frontra érzékenyeknél fejfájás, koncentráció csökkenés, fáradtság jelentkezhet.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.