Orvosmeteorológia – jó közérzet, felfrissülés

Az elkövetkező napokban fronthatások nem terhelik szervezetünket. Nyugodt, kora őszi időre számíthatunk.

Hétfőn frontmentes, napos időre készülhetünk. A hűvös éjszaka után gyorsan melegszik a levegő, gyenge marad a légmozgás. A nyugodt időjárás jó hatással lesz szervezetünkre. A közlekedők továbbra is kedvező feltételekre számíthatnak.

A hétvégihez hasonló hőmérsékletekben napközben továbbra is viselhetünk nyáriasabb öltözéket. Vegyünk fel laza, természetes anyagokból készült ruhákat, így még jobb lesz közérzetünk. A pihentető hétvége után frissen, mosolygósan indíthatjuk a hétköznapokat. Legyünk vidámak, magabiztosak, hiszen még az időjárás sem ronthatja el a kedvünket. Mosolyogjunk, nevessünk többet, így környezetünk is jobb kedvre derül, és könnyedén vesszük a hétköznapi akadályokat.

Kedden folytatódik a frontmentes, napos, őszi idő. Az éjszakák hűvösek, de napközben több helyen 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A szél gyenge marad.

A reggeli órákban és naplemente után öltözzünk melegebben, viseljünk legalább pulóvert, de inkább őszi kabátot. Napközben nyárias melegre számíthatunk, így sajnos több réteg ruhát kell magunkkal hordanunk útközben. Fronthatás, erős szél nem terheli szervezetünket. A légszennyezettség alacsony szintű, csak kissé nő. Minden szempontból fellélegezhetünk. A pollenkoncentráció alacsony és alig változik. (A pollenterhelés nagy részét még mindig a parlagfű teszi ki.) A közlekedőket legfeljebb az erős napsütés zavarhatja.

A napokban már tapasztalhattuk, hogy egyre több körülöttünk a megfázás tüneteivel küzdő ember. Érdemes jobban odafigyelni, hogy immunrendszerünket megerősítsük. A megelőzés érdekében két dolgot mindenféleképpen tehetünk. Az egyik, hogy minden nap viszünk szervezetünkbe C-vitamint. Ezt tehetjük úgy, hogy friss zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztunk, vagy beveszünk egy-két szem C-vitamint tartalmazó készítményt. A másik, hogy odafigyelünk a réteges öltözködésre.

Ha szeretné, olvassa el a többi humánmeteorológiával kapcsolatos cikkünket is, ez esetben kattintson ide, ha viszont szeretné igénybe venni időjárás-érzékenység vizsgálatunkat Meteo Klinikánkon, akkor kattintson ide!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.