Orvosmeteorológia – frontok mellett az átlagosnál enyhébb idő

A melegfronti hatás és az olykor megélénkülő szél okozhat szédüléses, fejfájásos panaszokat az arra fokozottan érzékenyeknél.

Kedden gyenge melegfronti hatásra kell készülni. Az élénk szélben enyhe marad az idő. Ennek ellenére napközben továbbra is rétegesen öltözzünk. A változékony időben hangulatunk is változékony lehet. A frontra érzékenyek ingerlékenységet, fejfájást tapasztalhatnak.

Északkeleten eső, zápor előfordulhat. Reggelre foltokban köd képződhet. A közlekedést elsősorban északkeleten nedves, csúszó útszakaszok nehezíthetik, reggel pedig ködfoltok csökkenthetik a látástávolságot. Időnként az élénk oldalszél is zavaró lehet.

Továbbra is étkezzünk változatosan, próbáljuk beiktatni étrendünkbe a friss zöldségeket, gyümölcsöket. Figyeljünk a vitaminpótlásra, különösen a C-vitamin bevitel lehet most fontos, hiszen az őszi időben könnyebben megfázhatunk, vagy kaphatunk el vírusos fertőzéseket. Segítsük tehát immunrendszerünket lehetőleg természetes úton, de a táplálék kiegészítők is hasznosak az őszi, téli időszakban.

Szerdán melegfront terhelheti szervezetünket. Az frontra érzékenyek álmatlanságra, izomfájdalmakra, lábdagadásra panaszkodhatnak. Az időnként megélénkülő szél egyeseknek fejfájást okozhat.

Főleg a nyugati országrészben érdemes lehet szabadtéri programot szervezni, keleten hűvösebb, borongósabb lesz az idő. Egy séta mindenképp jót tesz. A légszennyezettség alacsony, csak a nagyvárosokban lehet probléma a légmozgásoktól jobban elzárt pontokon. A közlekedők általában kedvező feltételekre számíthatnak. Öltözködjünk rétegesen, főleg a reggeli órákban a melegebb kabát is jól fog jönni.

A frontérzékenyek fogyasszanak el egy csésze nyugtató hatású teát. A citromfű és az orbáncfű segít az ingerlékenység leküzdésében. Munka után egy teázás a barátokkal kellemessé teszi a napot.

Ha szeretné, olvassa el a többi humánmeteorológiával kapcsolatos cikkünket is, ez esetben kattintson ide, ha viszont szeretné igénybe venni időjárás-érzékenység vizsgálatunkat Meteo Klinikánkon, akkor kattintson ide!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.