Orvosmeteorológia – fronthatás nincs, javul a közérzet

Kedden és szerdán alábbhagy a csapadékhajlam, csak elszórtan várható kisebb havazás. A elszakadozó felhőzet mögül hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap is.

Kedden a hajnali órákban még többfelé, majd egyre kevesebb helyen kell havazásra, hószállingózásra számítani. Napközben rövid napos időszakok is várhatók, de nyugatin helyenként erősen felhős, borult marad az ég. A légszennyezettség helyenként még megközelíti az egészségügyi határértéket, de az ország nagy részén megfelelő lesz a levegő minősége.

Szerdán a változóan felhős időben több-kevesebb napsütésre számíthatunk, hószállingózás csak néhol alakul ki.

Kedden és szerdán mérsékelt lesz a légmozgás, eleinte északias, majd délies áramlásra számíthatunk. Számottevő fronthatás nem várható, szervezetünk a napos periódusoknak köszönhetően kissé feltöltődik, hangulatunk jobbra fordul. A csúcshőmérséklet fagypont körül alakul, ezért öltözzünk rétegesen, védjük kezeinket, fejünket is a hidegtől. A lehullott hó a tartósan hideg időben megmarad, ezért hajnalban kemény fagyokra számíthatunk a hóval borított, derültebb tájakon. A közlekedők havas, jeges, csúszós utakra, reggel néhol ködre is számítsanak, fokozott óvatossággal közlekedjenek. A gyalogosok is vigyázzanak, mert a havas járdák is könnyen okozhatnak balesetet.

A hideg időben fokozottan figyeljünk étrendünkre, étkezzünk változatosan, minden nap fogyasszunk friss zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű pékárut, valamilyen tejterméket és kevés húsfélét. Részesítsük előnyben a sós és édes ízeket, fogyasszunk levest és főzeléket, igyunk teát, amivel szervezetünket belülről is felmelegíthetjük.

Ha szeretné, olvassa el a többi humánmeteorológiával kapcsolatos cikkünket is, ez esetben kattintson ide, ha viszont szeretné igénybe venni időjárás-érzékenység vizsgálatunkat Meteo Klinikánkon, akkor kattintson ide!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.