Orvosmeteorológia – erősödő melegfronti hatás

A frontokra érzékenyeknek szerdán még nincs mitől tartaniuk, csütörtöktől azonban erősödő melegfronti hatással kell számolni. Pénteken várhatók a legmagasabb hőmérsékletek, emellett több órára kisüt a nap.

Szerdán nem várható számottevő fronthatás, marad az enyhe, eseménytelen időjárás, ami azonban kedvez a kórokozók terjedésének. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús táplálékokat, és sok C vitamint. A légszennyezettség közepes szintű, és főként a nagyvárosok környezetében emelkedik. A közlekedők általában kedvező feltételekkel utazhatnak. Az erős napsütés miatt azonban érdemes napszemüveget használni. Az ilyenkor megszokottnál kicsit magasabb hőmérsékleteknek köszönhetően elegendő vékony, átmeneti kabátot viselni. A délkeleti tájakon, ahol a hőmérséklet elérheti a 20 fokot, napközben egy pulóver is elég lehet.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás terhelheti az érzékenyebbek szervezetét, fejfájás, fáradékonyság, álmatlanság jelentkezhet. A megerősödő szél fokozhatja a panaszokat. A sok napsütés ugyanakkor kedvezően hat a kedélyállapotodra, és végre elérkezett az idő, hogy D-vitamin készleteidet is feltöltsd, ezért most érdemes több időt a napon eltölteni.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!