Országossá vált a havazás, gyűlnek a centik

Egyre többfelé havazik intenzíven, a hóesés és a szél nehezíti a közlekedést, fennakadásokat is többfelé okozott már. Javulás csak szerdától kezdődik.

Az esti órákban az északkeleti megyékben is elkezdett havazni, miközben a Dunántúl déli részén helyenként már meghaladta a 10 centimétert, és máshol is egyre gyarapszik a hóvastagság, egyre jobban nehezítve a közlekedést mind a mellék-, mind a főutakon. Egyes utakon, útszakaszokon, autópályaszakaszokon forgalomkorlátozásokat is bevezettek. Óvatosan, körültekintően közlekedjünk, csak téli gumival (az érintett térségekben meleg takaróval, étellel, itallal, hólapáttal, hólánccal felszerelkezve) induljunk útnak, illetve tájékozódjunk az útviszonyokról! Sok baleset történt már az utakon.

A Somogy megyei Kálmáncsáról küldte az alábbi videót Németh István:

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.