Nyolcvanéves hidegrekord dőlt meg

Folytatódott a rendkívüli időjárás,a hóviharok után nyolcvanéves hidegrekord dőlt meg szombat reggel. Vasárnap hajnalban újabb rekordok születhetnek.

Előző cikkünkben már írtunk arról, hogy vasárnapra virradóan megdőlhet az országos, illetve a budapesti hidegrekord, szombat hajnalban pedig ez már be is következett. Nyírlugoson -14,2 fokot mért az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami bő egy fokkal múlta alul a korábbi, 1932-es bajai rekordot (-13 fok).

forrás: mti.hu

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.