Nyirkos idő várható a héten - humánmeteorológia

A következő napokban nyirkos idő rontja majd a komfortérzetet, főként az esti órákban csökken majd le a hőérzet. Szerdán hidegfront érkezik és hoz csapadékot, ezért ez a hatás átmenetileg szűnik csak meg. Jó hír azonban, hogy a hidegfront megoldja majd az alvásproblémákat.

Kedden markáns fronthatás nem várható, azonban lehangoló, napsütéstől mentes időre van kilátás. Többfelé gyenge csapadék hullik majd, ami párás időt okoz. Ez az esti lehűléssel együtt helyenként fokozhatja majd az ízületi fájdalmak kialakulását. Romlik az általános közérzet, ezért baráti vagy családi összejövetelek tervezése erre a napra ajánlott.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja az ország nagy részén alacsony, csak egy-két nagyvárosban emelkedik az egészségügyi határérték közelébe. A levegőminőség a következő napokban a csapadékos területeken javulni fog.

Szerdán hidegfronti hatásra van kilátás. Pár fokkal hűvösebb idő lesz, és az erős északnyugati légmozgás tovább csökkenti majd a hőérzetet. Csökken a komfortérzet is. Erősödhetnek a görcsös napaszok, valamint a többfelé kialakuló futó záporok fokozzák majd az ízületi panaszokat.

Csütörtökön országos esőzésre lehet számítani, ami az élénk légmozgással együtt tovább csökkenti a hőérzetet. Gyenge hidegfronti hatásra lehet számítani. Fokozatosan hűl az idő, többek esetében aluszékonyság, álmatagság jelentkezhet. Érdemes élénkítő hatású italokat, teákat, rozmaringteát fogyasztani.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.