Nyárias időben kezdődik a tanév

Szeptember elsején, csütörtökön kezdődik a tanév, és vele együtt a meteorológiai ősz is. Az időjárás azonban még a nyarat idézi a következő napokban.

Sajnos véget ért a nyári szünet, vissza kell ülni az iskolapadba. Ezt az amúgy sem könnyű dolgot tovább nehezíti az a tény, hogy a következő napokban folytatódik a nyárias időjárás.

Csütörtökön és pénteken bár több lesz felettünk a felhő, és záporok, zivatarok is előfordulnak, a hőmérséklet általában 25 és 30 fok között várható, és a szél is mérsékelt lesz.

Ezt követően hétvégén egy-két fokkal hűvösebb lesz, ellenben visszatér a száraz, napos időjárás. A fővárosi strandok ezért meghosszabbított nyitva tartással, szeptember 4-ig várják a látogatókat.

A mostani adatok alapján jövő hét elején érkezik egy markáns hidegfront, melyet kiadós csapadék és jelentős lehűlés kísér.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.