Nem csökkennek a reumatikus panaszok − humánmeteorológia

Szombaton még kettősfronti hatás érvényesül, vasárnaptól azonban fellélegezhetünk, néhány napig elkerülnek bennünket a frontok. A változékonyság kedvez a kórokozóknak, gyakori a vírusos megfázásos jellegű megbetegedés. Az ízületeseknek nem csökkennek a panaszaik.

Szombaton szeles, csapadékos időre készülhetünk, kettősfronti hatás érvényesül. A szív és keringési betegek is megérezhetik ezt a változást, pihenjenek és könnyű ételek fogyasztásával segítsék szervezetüket a könnyebb alkalmazkodáshoz. A szívbetegek ne terheljék magukat, ők számíthatnak a panaszaik fokozott jelenlétére. Az reumatikus fájdalmak is erősödhetnek, és a fejfájósoknak sem kedvez a mai nap, szédülés, görcsös panaszok is felléphetnek. Étrendünkben törekedjünk a magas magnézium, káliumtartalmú élelmiszerek fogyasztására. Ezek megtalálhatók többek között a halakban, a tojásban, teljes kiőrlésű gabonában, élesztőben, de fontos a vitamin bevitel is, főként a C és B vitaminokra figyeljünk oda.

A szálló por szintje és a légszennyezettség mértéke alacsony, és a következő napokban alig fog változni. Továbbra is az igen agresszív allergén virágporral rendelkező üröm és parlagfű pollenjei okoznak panaszokat, de jelen van a csalán és a pázsitfű pollenje is a levegőben. Országszerte okoznak panaszokat a szénanáthásoknak.

Vasárnap azonban frontmentes napunk lesz, a kellemes hőmérséklet mellett csapadék csak néhol fordul elő. A mai napra bátran szervezzünk kirándulást, alkalmas az idő a szabadtéri programokhoz. Aki kirándulni megy, az esőkabátot azért ne hagyja otthon.

Hétfőn még frontmentes napunk lesz, de a felélénkülő szél okozhat az erre érzékenyeknek panaszokat. Fejfájás, szédülés jelentkezhet. A hét első felében szép őszi idő várható sok napsütéssel, 20 fok körüli nappali hőmérséklettel.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.